• Wethouders en raadscommissies op expeditie door het Amsterdamse Bos23.10.2013

  Wethouders Freek Ossel (Amsterdam) en John Levie (Amstelveen) bezochten onlangs het Amsterdamse Bos om de projecten waar aan gewerkt wordt te bekijken. Deze projecten worden gefinancierd uit een eenmalige bijdrage van Amstelveen van 1 miljoen euro.

  In totaal worden er twaalf projecten gerealiseerd met behulp van de bijdrage van Amstelveen. Zo worden onder andere ‘bloemrijke struwelen' aangelegd, is de grasmat van de Grote Speelweide gerenoveerd, worden fietspaden vernieuwd en is de afwatering op bepaalde plekken beter gereguleerd. Daarnaast komt er een invalidentoegang bij het Bos Theater, de Speeleilanden worden uitgebreid tot een woeste natuurspeeltuin voor kinderen t/m 12 jaar en de openbare ruimte rond het Bezoekerscentrum wordt opnieuw ingericht.

  Bestuurlijke samenwerking
  Op initiatief van wethouder Ossel is in 2011 bestuurlijk overleg gestart met de gemeente Amstelveen over versterking van de samenwerking rond het Amsterdamse Bos. In 2012 heeft de gemeenteraad van Amstelveen ingestemd met een eenmalige bijdrage aan het Amsterdamse Bos van 1 miljoen euro. Amstelveen en Amsterdam hebben de intentie uitgesproken om met elkaar in gesprek te blijven over verdergaande structurele samenwerking rondom het Amsterdamse Bos.

  Bezoekers
  Het Amsterdamse Bos ligt grotendeels op Amstelveens grondgebied, maar is eigendom en in beheer van de gemeente Amsterdam. Van de jaarlijkse bezoekers van het Bos komt 40% uit Amsterdam en 27% uit Amstelveen. Daarnaast geeft 97% van de Amstelveense bevolking aan wel eens het Amsterdamse Bos te bezoeken. Dit was een eerste aanleiding voor Amsterdam om te gaan praten over een financiële bijdrage van de gemeente Amstelveen aan het beheer en onderhoud van het Bos.

  Bron:
  Gemeente Amsterdam

  « ga terug