• Weert viert uitroeping Groenste stad tijdens kermis19.09.2013

  Tijdens de Weerter kermis viert de stad dat Weert een jaar lang de ‘Groenste stad van Nederland 2012” was en zich binnenkort misschien ook ‘Groenste stad van Europa’ mag noemen.

  Weert dingt op vrijdag 27 september mee voor de eerste prijs bij de uitverkiezing van de ‘Groenste stad van Europa’ in Nieuwpoort (B), Dit vieren we op kermiszaterdag in onze stad met inwoners en bezoekers. Dat gebeurt dan o.a. met een spectaculaire wateract op de Zuid-Willemsvaart. Kermisdinsdag (1 oktober) wordt omgedoopt tot ‘groene dinsdag’. Het is de bedoeling hiervan een jaarlijks terugkerend fenomeen te maken.

  Groene poort
  Als Weert in de prijzen valt bij deze uitverkiezing is iedereen zaterdagmiddag om 16.00 uur van harte welkom aan de Werthaboulevard en Suffolkweg bij de stadsbrug. Daar kunnen bezoekers genieten van een spectaculaire wateract. Gedeputeerde Patrick van der Broeck en burgemeester Jos Heijmans openen daarna een speciale groene poort, die dan vlakbij op de Eindhovenseweg gebouwd is.

  Groene dinsdag
  Tijdens ‘Groene dinsdag’ is het de bedoeling dat de Weerter kermis groen kleurt. Iedereen mag zien dat Weert trots is op de uitverkiezing tot Groenste stad. Zo zal er veel groene versiering zijn en lopen er groene steltlopers over de kermis. Maar kermisbezoekers kunnen ook gratis kermismunten winnen als ze die dag in het groen op de kermis verschijnen. En de mooist verklede groene kermisbezoeker kan een ballonvaart voor twee personen winnen.

  Kermismunten voor groene bezoekers
  Bezoekers van de kermis worden opgeroepen op dinsdag 1 oktober in het groen gekleed naar de kermis te komen. Wie volledig groen gekleed komt, krijgt vier kermismunten, waarmee betaald kan worden bij de attracties.

  Er zijn in totaal 1.000 munten te vergeven. De groen geklede kermisbezoekers kunnen zich tussen 15.00 en 19.00 uur melden bij het podium in de Langstraat ter hoogte van de Van Berlostraat. Daar ontvangen ze dan vier munten en er wordt dan van hen een foto gemaakt die op de facebookpagina ‘Met ons. In Weert’ wordt geplaatst.

  Wedstrijd mooist groen geklede kermisbezoeker
  Wie op dinsdag 1 oktober volledig in het groen is uitgedost kan meedoen aan de wedstrijd voor de ‘Mooiste groene kermisbezoeker’. Kandidaten dienen zich tussen 19.00 en 19.30 uur te melden bij het podium in de Langstraat ter hoogte van de Van Berlostraat, zodat de jury ze kan beoordelen. De jury bestaat uit wethouder Harrie Litjens, Centrummanager Sonja Blok en Weerter couturier Tejo Cardinaal. Om ca. 19.45 uur wordt dan bij het podium in de Langstraat ter hoogte van de Van Berlostraat de winnaar bekendgemaakt. Burgemeester Jos Heijmans reikt dan de prijs, een ballonvaart voor twee personen, uit aan de mooiste groene kermisbezoeker.

  « ga terug