• Weert maakt filmpje over Groenste stad van Europa15.11.2013

  De gemeente Weert wil iedereen laten weten dat ze is verkozen tot Groenste Stad van Europa. Het maakt eigen inwoners trots, kan extra bezoekers en recreanten aantrekken en mogelijk zelfs mensen interesseren hier te gaan wonen of werken.

  Daarom is er een filmpje gelanceerd met uitleg over het winnen van de prijs.  

  Uniek verkoopargument
  Weert als Groenste stad van Europa is een uniek verkoopargument. Bedrijven en organisaties in deze gemeente kunnen er dan ook baat bij hebben, en het filmpje plaatsen op hun website, Facebook of Twitter. Naast dit filmpje, kunnen zij het logo Weert Groenste stad van Europa gebruiken dat van toegevoegde waarde kan zjin

  Wat maakt het groen in Weert uniek?
  Wethouder Litjens zegt hierover: “De prijs heeft me doen inzien dat wij gewend zijn geraakt aan onze mooie omgeving. Terwijl het vele groen en de diversiteit ervan toch echt heel bijzonder is. Toen we een gouden score behaalden bij de competitie Entente Florale zei ik dat we het winnen van deze titel gaan gebruiken voor de promotie van onze gemeente. Bij deze! Weert heeft met al zijn groen goud in handen. Dat gaan we op allerlei manieren uitdragen.”

  Singels groen aangekleed
  Naast het gelanceerde filmpje zijn gisteren alle singels aangekleed met groene banieren. Bovendien gaat Weert ook met echte groene aankleding aan de slag zoals ‘hanging baskets’ in de binnenstad. Ook wordt eind november op De Oude Schut gestart met een proef om het plein aan te kleden met planten en bomen.

   

  « ga terug