• Voorjaarsfestival Tilburg: kinderen in de bres voor bijen18.04.2017

  Op zondag 23 april vindt in de BIJzondere tuin van Elho in Tilburg een nieuw gezinsevenement plaats: het Voorjaarsfestival voor Blije Bijen & Vrolijke Vogels.

  Alle basisschoolleerlingen in Tilburg en Dongen én hun (groot) ouders zijn uitgenodigd. Om de lente te vieren en de bijen te helpen vindt er een vrolijke missie plaats: met zoveel mogelijk kinderen worden er duizenden zaadbommetjes (Blije Bijen Ballen) gemaakt. Deze worden vervolgens door hen in de straat of bij het schoolplein geplant. De bloeiende bloemen zijn zowel goed voor de bijen als voor de uitstraling van de stad; dit is Blije Bijen Ballen missie. 

  Programma en locatie
  Om 11:00 uur openen de nieuwe kinder-imkers van BeeZzzz de poorten naar het terrein bij ‘t Bijenhuis in de Atlasstraat. Tussen de bloeiende bloemen en fruitbomen starten studenten van Transform Tilburg om 13.00 de Blije Bijen Ballen missie.

  Boekje Naar buiten!
  Speciaal voor alle bezoekers ligt er die dag het nieuwe boekje Naar buiten! @regioTilburg klaar. Het boekje staat vol tips om deze zomer naar buiten te trekken, inclusief bonnen en een ‘groene’ kalender. 

  Jaarlijks twee bijeenkomsten
  Na dit evenement hopen de deelnemende partijen om jaarlijks twee terugkerende evenementen gezamenlijk op te pakken. In het voorjaar een lentefeest, gericht op zaaien en naar buiten gaan. In het najaar een herfstevenement gericht op oogsten en proeven.  

  « ga terug