• Vooraankondiging Nationale Groendag 201329.07.2013

  Op woensdag 25 september organiseren de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Platform31, het ministerie van Economische Zaken en Entente Florale Nederland de Nationale Groendag 2013 in samenwerking met de gemeente Apeldoorn. U kunt deze dag (gratis) bijwonen

  Centraal thema is ‘Groen, het kapitaal voor gemeenten en haar inwoners’. De Nationale Groendag wordt gehouden op het Stadhuis van de gemeente Apeldoorn.

  Onder leiding van dagvoorzitster Simone van Trier worden op deze dag in het kader van het thema en de aanstaande gemeenteraadsverkiezingen aansprekende lezingen en workshops gegeven voor politiek, bestuur, professionals, uitvoerders, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties.

  Keynote spreker
  Paul van Ruiten, directeur Planning & Strategy van RoyalHaskoning, zal ingaan op creating sustainable cities. De tweede keynote spreker wordt op korte termijn bekendgemaakt.

  Workshops
  Naast de lezingen van de twee sprekers, vinden een zestal workshops plaats die onder meer betrekking hebben op TEEB Stad, de waarde van ecosysteemdiensten, groene buurtinitiatieven en over de effecten van deelname aan de groencompetitie van Entente Florale Nederland. Daarnaast vinden er twee buitenexcursies plaats naar innovatieve groenprojecten in het centrum van Apeldoorn.

  Prijsuitreiking Entente Florale
  In het middaggedeelte vindt de prijsuitreiking plaats van de nationale groencompetitie Entente Florale. Welke gemeenten winnen dit jaar de titel Groenste stad of dorp van Nederland?

  Kennis vergaren en netwerken
  De Nationale Groendag is de optimale gelegenheid om kennis te vergaren voor politiek en bestuur die de maatschappelijke en economische waarde van groen willen implementeren in het beleid voor de komende jaren. Tot slot leent deze dag zich uitstekend om te netwerken.

  Wij zien u graag op de 25e in Apeldoorn! U kunt zich hier aanmelden.

  Facts & figures

  • Datum: 25 september
  • Ontvangst: 10.00 uur; einde omstreeks 16.00 uur
  • Locatie: Stadshuis Apeldoorn
  • Dagvoorzitster: Simone van Trier
  • Organisatie: Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), Platform31, het Ministerie van EZ en Entente Florale Nederland in samenwerking met de gemeente Apeldoorn 
  « ga terug