• Vlaardingen organiseert informatiebijeenkomst groene tuinen21.05.2013

  De gemeente Vlaardingen meldt op haar site dat een tuin een waardevol bezit is. Niet alleen om heel dicht bij huis te genieten van de natuur, of omdat het uw koopwoning meer waard maakt, maar omdat een groene inrichting een belangrijke bijdrage levert aan het milieu.

  Tijdens de bijeenkomst, die afgelopen week plaatsvond,  gaven twee deskundigen een presentatie waarin alle facetten van een groene tuin werden belicht.  De bijeenkomst maakte deel uit van een actie waarin de Stichting Boombehoud, de vereniging Groei & Bloei afdeling Waterweg-Noord en de gemeente Vlaardingen de handen ineen slaan om Vlaardingers die in het bezit zijn van een tuin te stimuleren om minder verharding in de tuin aan te leggen.

  Strijd tegen wateroverlast
  Groene tuinen dragen bij aan de strijd tegen wateroverlast in ons land. Als 10 procent van alle versteende tuinen omgevormd wordt naar groene tuinen, verdwijnt er jaarlijks ruim 30 miljoen kubieke meter minder neerslag in het riool en blijven uw voeten droog. Bovendien levert dat landelijk gezien een besparing op 9 miljoen euro aan afvoer- en zuiveringskosten van het regenwater.

  Gezonde stad
  Een groenere stad is ook een schonere en gezondere stad. Planten verwijderen fijn stof en gasvormige verontreiniging uit de lucht en verbeteren dus de luchtkwaliteit. Bovendien floreren niet alleen mensen beter in het groen, maar ook allerlei diersoorten zoals de bij, de vlinder, de libelle, egels en vogels.

  Vragen
  Tijdens deze bijeenkomst konden bewoners terecht voor hulp over een groene en onderhoudsvriendelijke tuin.

  Folder 'Meer groen, minder tegels' »

  Bron:
  Gemeente Vlaardingen

   

  « ga terug