• Vlaamse liberalen en groenen willen maatregelen voor meer groen in de stad17.06.2013

  Het thema van de Dag van het Park is dit jaar ‘Investeer in groen, winst verzekerd!’, een duidelijke oproep aan het beleid om werk te maken van meer parken en bossen. Open Vlaamse liberalen en democraten (Open Vld) en Groen zetten deze oproep extra kracht bij en hebben daarom samen een resolutie ingediend in het Vlaams Parlement. Deze resolutie vraagt om maatregelen te nemen voor meer groen in de steden.

  Initiatiefnemers Khadija Zamouri (Open Vld) en Mieke Vogels (Groen) wijzen op het belang van extra groen voor de leefbaarheid van de stad: “Vandaag trekken jonge gezinnen nog te vaak weg uit de stad wegens een gebrek aan groene speelruimte voor de kinderen.”

  Groen essentieel voor leefbaarheid
  Hoewel de steden de laatste jaren aantrekkelijker zijn geworden en de stadsvlucht in het algemeen gekeerd is, trekken jonge gezinnen nog altijd de stad uit. Een dure woningmarkt, een krapte in het aanbod aan betaalbare en kwaliteitsvolle woningen zijn belangrijke oorzaken. “Maar ook het gebrek aan groen, aan speelruimte voor kinderen en aan rust kunnen een rol spelen in de motivatie van jonge gezinnen om niet te kiezen voor de stad. Parken en groene ruimten die doordacht zijn ingericht, zijn essentieel om de leefbaarheid van stadswijken op een kwaliteitsvolle manier te verhogen,” zeggen Zamouri en Vogels.

  - Lees hier het volledige bericht »
  - Meer informatie over Dag van het Park »

  Bron:
  Politics.be

  « ga terug