• Vierdaagsebos krijgt eigen wandeltocht en monument09.03.2016

  Het Vierdaagsebos in Park Lingezegen krijgt een eigen wandeltocht in de vorm van een klavertje vier. Omdat de tocht vier verschillende afstanden kent, is deze zowel voor gezinnen met kinderen als voor ervaren (Vierdaagse)wandelaars een leuke uitdaging.

  Het Vierdaagsebos werd in 2014 aangeplant tijdens de Nationale Viering Boomfeestdag in Park Lingezegen, het nieuwe landschapspark tussen Arnhem en Nijmegen. Ieder jaar lopen de Vierdaagse-deelnemers op de eerste wandeldag – de Dag van Elst - door dit nieuwe park.

  Naambord
  De eerste editie van de Vierdaagsebos Wandeltocht wordt op zondag 17 april 2016 gelopen. Op die dag wordt ook een in design uitgevoerd naambord bij het bos op artistieke wijze feestelijk onthuld. Toon van Asseldonk, burgemeester van Overbetuwe en Marianne Schuurmans, burgemeester van Lingewaard knippen om 11:00 uur de 'verpakking' open. Daarna zullen basisschoolkinderen die met de 100ste Vierdaagse meedoen, het monumen ‘uitpakken’.

  Vergroening en verduurzaming
  Rond het thema ‘vergroening’ en verduurzaming' worden langs alle parcoursen door Stichting DE 4DAAGSE groenprojecten aangelegd. Het Vierdaagsebos (bijna drie hectare) is er daar één van en het bos symboliseert de band tussen wandelen en natuur. Tevens is het een groeiproject, dat aangeeft dat de 100-jarige Vierdaagse een evenement is met een bloeiende toekomst.

  Wandeltocht door afwisselende landschappen
  De Vierdaagsebos Wandeltocht bestaat uit vier verschillende wandelroutes vanaf één centraal vertrekpunt bij het Vierdaagsebos, op de kruising tussen het RijnWaalpad en Breedlersestraat in Elst. De routes zijn 5, 7, 13 en 15 km lang en brengen de deelnemers steeds naar een andere hoek van Park Lingezegen – als de blaadjes van een klavertje vier. Combineren kan op allerlei manieren. De routes zijn in totaal 40 km, een ideaal parcours om te trainen voor de Vierdaagse, maar ook een leuke wandeling voor het hele gezin, steeds door wisselende landschappen.

  Bron:
  Park Lingezegen

  « ga terug