• Vier nieuwe drinkwatertappunten in Leidse parken03.10.2013

  Wethouder Frank de Wit opende onlangs samen met Ad de Waal Malefijt, sectormanager water van Dunea, één van vier nieuwe openbare drinkwatertappunten in Leiden. Zij deden dat op de locatie van het Duurzaamheidscentrum in het park Merenwijk.

  De kinderen die een bezoek brachten aan de kinderboerderij kregen een ‘JOGG’-drinkwaterbidon en maakten meteen gebruik van de waterkraan. Wethouder Frank de Wit: “Kraanwater is veel duurzamer dan flesjeswater. Het kraanwater van Dunea is van goede kwaliteit en vooral ook gezond en lekker tijdens het wandelen, spelen of sporten. We hopen dat mensen zo minder flesjes  water gebruiken en dat het ook voor met name kinderen gewoon wordt om water te drinken in plaats van frisdrank. De kranen dragen daarmee ook bij aan de JOGG (jongeren op gezond gewicht) activiteiten die wij als gemeente ondernemen.”

  Duurzaam
  De gemeente Leiden en Dunea plaatsen vier nieuwe openbare waterkranen in Leiden. Het is de bedoeling om hiermee het drinken van water te bevorderen. Het kraanwater is duurzaam geproduceerd door Dunea, draagt bij aan de gezondheid en biedt een extra service aan inwoners en bezoekers van Leiden.

  Locaties watertappunten
  De vier nieuwe kranen staan bij het Duurzaamheidscentrum Leiden (kinderboerderij Merenwijk), de zwemwaterspeelplaats in Polderpark Cronesteijn, de Vlietweg bij de entree van ‘t Vogelhoff en in de Leidse Hout. Hiermee wordt ook een extra service geboden aan de bezoekers van deze parken. Vorig jaar zijn al twee waterkranen geplaatst bij de waterspeelplaats en skatebaan in de Tuin van Noord en in Park Matilo. Momenteel wordt een plan gemaakt om ook in de binnenstad watertappunten te maken.

  Bron:
  Gemeente Leiden

  « ga terug