• Verzin een naam voor het Speelbos Bentwoud22.04.2016

  Staatsbosbeheer daagt kinderen van 4 tot 12 jaar, uit de gemeenten Alphen aan den Rijn, Zoetermeer, Zuidplas en Waddinxveen uit een leuke naam te bedenken voor het speelbos in het Bentwoud. Het wordt uiteindelijk hun bos.

  Eind maart deden zo’n 80 kinderen mee met een ontwerpsessie voor het Speelbos Bentwoud. Na een uitleg op school en het denkwerk op papier, zijn de ideeën buiten uitgewerkt in een natuurmaquette. Nu werken ontwerpers de ideeën uit tot een echt ontwerp. De provincie zal de eerste aanzet geven voor de aanleg van het speelbos. Een aantal speelelementen wordt voor 17 juni geplaatst. Daarna gaan we actief op zoek naar sponsoren om het Speelbos verder te realiseren.

  Prijsvraag
  Er worden 4 namen genomineerd. De inzenders van de genomineerde namen worden uitgenodigd op vrijdagmiddag 17 juni om samen met bestuurders de laatste bomen te planten in het Bentwoud tijdens het Bentwoud Festival. Tevens worden  dan ook de winnende naam bekendgemaakt voor het speelbos. De prijswinnaar mag het bord met de winnende naam onthullen. Alle genomineerden kinderen krijgen ook nog eens een excursie voor hun hele klas in het Bentwoud aangeboden.

  Bentwoud Festival
  Het Bentwoud is bijna klaar. Ruim 2,5 miljoen bomen en struiken zijn geplant, en 80 km wandel- en fietspad is aangelegd. Hiermee hebben de inwoners van de regio er een 800 ha groot natuur- en recreatiegebied bij gekregen. Groen is belangrijk voor de gezondheid en een prettige leefomgeving van inwoners en voor het vestigen van bedrijven en daarmee werkgelegenheid. De afronding van de inrichting wordt gevierd met het Bentwoud Festival op 17 juni voor genodigden en op zaterdag 18 juni voor iedereen. Zie voor meer informatie over het festival: www.bentwoud.nl.

  Namen indienen
  Namen kun je indienen tot 20 mei, per mail bij Staatsbosbeheer via het email adres: westvoorden@staatsbosbeheer.nl. Vermeld in de mail, naast de naam voor het speelbos, de naam van het kind, de woonplaats en het e-mail adres en geef als onderwerp “prijsvraag” op.

  Bron:
  Provincie Zuid-Holland

   

  « ga terug