• Verbetergroen top tien voor Rotterdamse wijken overhandigd 21.11.2013

  Tijdens de ledenvergadering van de Vereniging voor Stedebouwkundig Wijkbehoud Hillegersberg-Schiebroek-Terbregge  overhandigde voorzitter Agnes van Zoelen de ‘Verbetergroen top tien’ aan portefeuillehouder Chantal Zeegers. De top tien is een verzameling van mooie plekjes die met een - soms kleine - ingreep nog mooier kunnen worden.

  De overhandiging was gekoppeld aan een presentatie van de portefeuillehouder over Bouwen aan een groen Hillegersberg-Schiebroek. Daarin schetste Zeegers kansen en dilemma’s in de keuzes voor groen en groenbeheer.

  Behouden van stijl en sfeer
  Vereniging voor Stedebouwkundig Wijkbehoud is al vele jaren zeer actief en betrokken bij het signaleren van, en bijdragen aan de kwaliteit van de deelgemeente op stedenbouwkundig gebied. Het doel van deze vereniging is het behoud van stijl en sfeer van de wijk te beschermen en te behouden. Het gaat dan zowel om historisch waardevolle panden als om de omgeving daarvan: de straten en de pleinen, de bomen, enzovoorts. Kortom alle zaken die het ruimtelijk karakter van de wijk bepalen. 

  Bekijk de folder »

  Bron:
  Gemeente Rotterdam

  « ga terug