• Van ‘stenen’ plein, naar groen beweeg- en speelplein26.06.2017

  Op donderdag 22 juni opende de Nijmeegse wethouder Renske Helmer-Englebert het nieuwe beweeg- en speelplein van De Nutsschool Lankforst. De winnaar van de prijsvraag Pimp je Schoolplein van de gemeente Nijmegen kreeg in 2016, 10.000 euro om het plein groener en beweegvriendelijker in te richten. Met dit bedrag en een extra subsidie van “Groen Verbindt” is het ‘stenen’ plein omgetoverd tot een groen beweeg- en speelplein.

  Op de plaats waar voorheen een barak stond, ligt nu een groene speelheuvel. Het schoolplein is opnieuw geverfd en er zijn twee schommels geplaatst. Van het kleuterplein is een “buitenklasje” gemaakt. Kinderen kunnen hier buiten in een groene omgeving les krijgen.

  Gezond opgroeien
  “School is meer dan taal en rekenen. Jezelf ontwikkelen doe je ook door veel te bewegen en buiten te zijn. Nijmegen wil een stad zijn waar je gezond kunt opgroeien. Het is fantastisch om te zien dat Nijmegen een nieuw groen beweeg- en speelplein rijker is door de prijsvraag Pimp je Schoolplein", aldus de wethouder.

  Bron:
  Gemeente Nijmegen

  « ga terug