• VVD Den Haag verbaasd dat er in de bomenbuurt geen boom te vinden is15.10.2013

  De VVD Den Haag is verrast over het feit dat er in de Cypresstraat in de Bomenbuurt geen enkele boom te vinden is. In de omringende straten zijn deze wel aanwezig. VVD Den Haag vroeg het college twee maanden geleden de mogelijkheden te inventariseren.

  VVD-raadslid Catharina Abels: “Het is vreemd dat er in de Bomenbuurt een straat is waar geen één boom te vinden is. De Bomenbuurt in Den Haag is een van de mooiste en groenste wijken in Den Haag.

  Snel verandering
  Juist daarom is het belangrijk dat ook in alle straten in de desbetreffende wijk een boom wordt geplant of dat er groenvoorzieningen komen. In een wijk die de Bomenbuurt heet, zou het niet mogelijk moeten zijn dat er geen bomen zijn. Wat de VVD betreft komt hier snel verandering in. “

  Groen heeft positief effect
  De VVD Den Haag riep in augustus het college op om te gaan kijken naar de mogelijkheden om in de Cypresstraat voor een boom of andere groenvoorzieningen te zorgen. Bomen en groenvoorzieningen hebben namelijk een positief effect op de leefbaarheid in de wijken.

  Belemmeringen
  Abels laat nu desgevraagd weten dat het er niet naar uitziet dat er bomen geplant zullen worden in de desbetreffende straat. Op de vraag of het college de mening van de VVD deelt dat het vreemd is dat in de Bomenbuurt er één straat is waar geen bomen staan?  Is het antwoord nee.  “Het is niet ongebruikelijk dat er straten zijn zonder bomen. Door verschillende belemmeringen (kabels en leidingen) en/of parkeerdruk is het niet overal mogelijk om bomen te planten”, aldus het college in de schriftelijke beantwoording.  “Voor de Cypresstraat is in 2011 onderzoek gedaan naar de mogelijkheid tot het planten van bomen. Daaruit is gebleken dat ondergrondse kabels en leidingen de beschikbare ondergrondse ruimte ernstig beperken. Vanwege de smalle trottoirs kunnen bomen bovendien alleen in de parkeerstrook komen te staan. Gezien de hoge parkeerdruk in de omgeving is het echter niet wenselijk het aantal parkeerplaatsen te verminderen.”

  4.000 bomen
  “VVD Den Haag is groot voorstander van het hebben van bomen en groenvoorzieningen in wijken. Mede daarom is in het collegeakkoord afgesproken dat er deze periode 4.000 extra bomen worden geplant. Wethouder Revis (Stadsbeheer, VVD) heeft al veel gedaan om dit doel te behalen. Abels: “Den Haag is al een stuk groener geworden de afgelopen collegeperiode, maar daar kan dus niet voor worden gezorgd in de Cypresstraat.”

  Bron:
  VVD Den Haag

  « ga terug