• Utrechtse wijk Overvecht wordt vergroend25.10.2013

  In de Utrechtse wijk Overvecht wordt dit najaar nog gestart met de uitvoeringswerkzaamheden voor het vergroenen van de wijk. Voor het Wijkgroenplan dat hiervoor is opgesteld hebben veel bewoners dit jaar hun ideeën aangedragen.

  Zo worden de stenige omgeving van Winkelcentrum de Klop en ook het bedrijventerrein Overvecht vergroend. Dankzij de bewoners en de betrokken ondernemers die er gehuisvest zijn, vormen deze locaties straks een aantrekkelijker werk – en winkelgebied.

  Gevarieerde beplanting
  Door de herinrichting met gevarieerde beplanting en lager groen wordt de groenstrook aan de Rio Brancodreef niet alleen verfraaid maar ook veiliger gemaakt. Voor dit project werden in Overvecht door meer dan 50 inwoners handtekeningen verzameld.

  Veel animo voor vergroening
  De wijk Overvecht is de zesde wijk waarvoor de gemeente een wijkgroenplan is opgesteld en waar groene ideeën van bewoners worden uitgevoerd. Er is veel animo in Overvecht om het groen in de wijk te vergroten, te verbeteren en beter toegankelijk te maken. In totaal zijn 53 groene ideeën afgelopen zomer door de bewoners geselecteerd. Dankzij het combineren van de verschillende gemeentelijke budgetten, waaronder het Wijkgroenplanbudget, is het mogelijk al deze groene ideeën uit te voeren.

  Participatie
  Participatie van bewoners is een centraal onderdeel van het Wijkgroenplan. In Overvecht werden de ideeën vaak na veel en enthousiast contact tussen bewoners onderling aangedragen. Ook bij de uitvoering en het onderhoud van het nieuwe groen worden de bewoners nauw betrokken.

  Meer informatie over het Wijkgroenplan en de uitvoering van de diverse projecten.

  Bron:
  Gemeente Utrecht

  « ga terug