• Treinstation Groningen Europapark voorbeeld van geslaagde samenwerking07.10.2013

  Met het eind 2012 geopende nieuwe treinstation Groningen Europapark kreeg deze stad niet alleen een fraai station, maar ook een groenproject wat er mag zijn. De gemeente Groningen is initiatiefnemer en voornaamste financier van het nieuwe station. Ook ProRail, het Rijk en de provincie Groningen betaalden mee en er was Europese subsidie beschikbaar.

  Groningen hecht veel belang aan het groen in en om de stad en ontwikkelt daarvoor tal van activiteiten. Zo nam Groningen dit jaar ook deel aan de nationale groencompetitie Entente Florale waarmee het de groenste stad van Nederland is geworden. Bij de opdracht tot bouw van het nieuwe station stelde Groningen dan ook eisen ten aanzien van de groene omgeving.

  Groene entrees van Groningen
  Jan Seton, wethouder duurzaamheid en milieu van de gemeente Groningen: "Het nieuwe treinstation Groningen Europapark is één van de groene entrees van Groningen. Treinreizigers, fietsers en voetgangers gebruiken dit gebied intensief gebruiken en   het ligt ook aan een belangrijke ecologische verbindingszone. Vandaar dat we extra ingezet hebben op een natuurlijk en groen knooppunt. Natuur in de stad is belangrijk voor mens en dier.”

  Groenkeur
  Bij de aanbesteding van het Groningen Europapark was een Groenkeurcertificaat een van de gunningscriteria.

  Lees het volledige artikel »
   

  « ga terug