• Toeristen verleid met afbeeldingen van binnenstad Arnhem en Veluwe13.04.2017

  Langs de Kemperbergerweg in Arnhem worden deze week zes houten frames geplaatst waarin uitnodigende beelden worden getoond van zowel het natuurschoon van de Veluwe als iconen van de stad Arnhem.

  De gemeente Arnhem benadrukt met deze borden hoe dichtbij Nederlands grootste natuurgebied bij de stad ligt. Tegelijk worden ook bezoekers van het park uitgenodigd om een bezoek te brengen aan de stad. Afhankelijk van de rijrichting zien passanten ofwel een beeld van de Veluwe ofwel een beeld van Arnhem.

  Veluws hout
  De houten frames zijn ook gebruikt in Nationaal Park de Hoge Veluwe en rondom het Van Goghjaar. De frames zijn gemaakt van Veluws hout en zijn gemaakt door de jongeren van jeugdzorginstelling de Hoenderloo Groep, in samenspraak met Nationaal Park de Hoge Veluwe en het Kröller Müller Museum. Op woensdag 17 mei zal wethouder Ine van Burgsteden die verantwoordelijk is voor toerisme in Arnhem de houten frames officieel onthullen.

  Veluwe agenda
  De borden langs de weg zijn ook een concreet voorbeeld hoe Arnhem werk maakt van de Veluwe Agenda. Een agenda die op 6 oktober vorig jaar in Burgers 'Zoo werd gelanceerd. Daarin spraken verschillende partijen met elkaar de ambitie uit om de Veluwe tot de meest gastvrije bestemming van Nederland te maken.

  Bron:
  Gemeente Arnhem

  « ga terug