• TV-serie ‘Tegels eruit, tuin erin’ inspireert 19.06.2015

  Gisterenavond was deel twee van de TV-serie ‘Tegels eruit, tuin erin’ te zien bij OOGTV, op de lokale omroep van de stad Groningen. Tijdens de afleveringen zie je hoe je van een (bijna volledig) versteende tuin weer een groene tuin maakt.

  Na een eerdere oproep zijn vijf geschikte tuinen in vijf verschillende wijken in de gemeente Groningen geselecteerd. Alle zijn stadstuinen, die voor 80% of meer uit tegels bestonden en tussen de 5 en 30 m2 groot zijn. En daar zijn er nogal wat van... van die vrijwel volledig betegelde voor- en achtertuinen. Als je de eigenaren vraagt waarom ze betegelde tuinen hebben, is hun antwoord vaak ‘Lekker makkelijk in het onderhoud’. De mensen die zich aanmelden om hun tuinen te laten ontstenen, wilden tòch liever (weer) een groene tuin. Gelukkig maar! De metamorfoses van de tuinen dienen als inspiratie voor anderen.
   
  Groendak
  Op 25 juni, 2 en 9 juli zijn de andere drie afleveringen te bekijken. Op 16 juli volgt een aflevering over (de aanleg van) groene daken. En in september volgt nog een aflevering waarbij alle tuinen aan het einde van de zomer nog een keer worden bezocht (datum volgt).

  Operatie Steenbreek
  Operatie Steenbreek is een landelijk actie van kennisinstellingen en gemeentes, om burgers inzicht te geven in de gevolgen van de verstening van de steden. En diezelfde burgers te enthousiasmeren om hun tuin te vergroenen.

  « ga terug