• Schone stadsparken, wie wil dat niet09.05.2016

  Publieksvoorlichters informeren Rotterdammers over barbecueën en het achterlaten van afval in parken.

  Op de mooie dagen trekken Rotterdammers er weer op uit. Geliefde plekken om van het weer te genieten zijn de stadsparken. Maar, er zijn regels over waar en hoe je mag barbecueën en wat je met je afval doet.

  Dit jaar trapten de publieksvoorlichters op 6 mei af in het Kralingse Bos. Op 7 mei waren de voorlichters aanwezig in het Vroesenpark.

  Kooltjes
  De gemeente zorgt voor voldoende afvalbakken en speciale roestvrijstalen bakken voor de kooltjes. De bezoekers moet zorgen dat er minstens 30 centimeter tussen de bak en de grond zijn om schroeiplekken in het gras te voorkomen. En dat de barbecue minstens twee meter van bomen en struiken staan. Na afloop dienen de bezoekers hete kooltjes in de kooltjescontainer te gooien en het overige afval in de afvalbakken.

  Rotterdammers houden Rotterdam schoon
  Rotterdammers houden van een schone stad. Veel bewoners zetten zich er al voor in en de gemeente ruimt jaarlijks zo’n 13.000 ton zwerfvuil op. Maar het kan beter. En dat is een zaak van iedereen, geeft de gemeenten op haar site aan. Afval gewoon in de bakken gooien en samen de buurten schoon houden. Wie de straten en parken vervuilt, kan rekenen op forse boetes.

  Bron
  Gemeente Rotterdam

  « ga terug