• Rotterdams Marnixplein: van stenige ruimte naar groene ontmoetingsplek13.09.2013

  ‘Vergroening en ontmoeting’ gaan het Marnixplein in Rotterdam veranderen van een stenige, gedateerde omgeving in een plein met een groene en natuurlijke uitstraling. ‘Crooswijk, waarin het Marnixplein ligt, is een van de meest stenige wijken van Rotterdam. Dit kan en moet anders’, geeft portefeuillehouder Jock Geselschap aan.

  ‘In het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van omwonenden en tegelijkertijd maken we een goede slag met de vergroening van de wijk’, stelt Geselschap. Er komt een gazon met speeltoestellen voor verschillende leeftijdsgroepen en er worden plantvakken aangelegd. Tien oude populieren die aan het einde van hun levensduur zijn, worden vervangen door dertig nieuwe bomen.

  Samenwerken
  De nieuwe inrichting van het plein maakt onderdeel uit van het uitvoeringsprogramma ‘Crooswijk Werkt’, waarin de deelgemeente, de gemeente Rotterdam en de woningcorporaties Havensteder en Woonstad samenwerken om te zorgen dat Crooswijk weer mee doet en een wijk wordt waarin het goed wonen, werken en opgroeien is. 

  Startsein
  Afgelopen woensdag heeft onder meer wethouder Alexandra van Huffelen het startsein gegeven de aanpassing.

  Fotobron:
  Gemeente Rotterdam

  « ga terug