• Rachel Carson prijs naar Groningen voor onderzoek naar verstening van tuinen21.11.2014

  Cirsten Zwaagstra heeft de Rachel Carsonprijs gewonnen voor de beste wetenschappelijke scriptie op milieugebied in 2014. Zij deed onderzoek naar verstening van tuinen in Groningen en de gevolgen voor de waterhuishouding en het  klimaat in de stad.

  De jury roemde de diepgang en de toegankelijkheid van haar onderzoek. Het legt een brug tussen de mondiale klimaatproblematiek en de mogelijkheid voor mensen om daar in hun eigen tuin iets aan te doen.

  Masterdiploma
  Cirsten Zwaagstra studeerde Energie- en Milieukunde aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde in oktober 2014 haar masterdiploma. De prijs is op 20 november uitgereikt door de Vereniging van Milieuprofessionals.  

  Operatie Steenbreek
  Het onderzoek is uitgevoerd voor de Bèta wetenschapswinkel in samenwerking met Operatie Steenbreek, het Kadaster en de Gemeente Groningen. Op 28 januari 2015 organiseert Operatie Steenbreek een congres over verstening van tuinen en gemeentelijke campagnes om vergroening te promoten.

  Over Rachel Carson
  De prijs is vernoemd naar de schrijfster en ecoloog Rachel Carson die bekend werd door haar boek ‘Silent Spring’, uit 1962, mogelijk het eerste boek waarin de milieuproblematiek een centrale plaats inneemt.

  « ga terug