• PvdA Capelle aan den IJssel gaat voor groen en duurzaam10.02.2014

  PvdA Capelle aan den IJssel vindt dat de kwaliteit van het openbaar groen achteruit is gegaan. Op het onderhoud van groen mag dan volgens de partij ook niet verder worden bezuinigd. 

  Daarnaast zullen de succesvolle projecten waarbij bewoners zelf stukken openbaar groen in de eigen woonomgeving onderhouden worden uitgebreid. De PvdA wil 1.000 nieuwe bomen planten. Om te genieten van al dat groen, moeten er meer bankjes komen. De PvdA pleit voor 100 bankjes erbij. Tot slot zijn er een aantal gebieden die speciale aandacht verdienen:

  - Het Hitlandgebied is een groene parel op de grens van Capelle. Dit gebied moet doelmatig worden beheerd door een zelfstandig recreatieschap Hitland, in samenwerking met anderen;
  - De Groene Zoom ten oosten van Schollevaar Oost is een belangrijke ecologische verbinding tussen het Hitlandgebied en de Rottemeren. Dit gebied moet verder worden ontwikkeld;
  - Het unieke karakter van de ’s-Gravenweg en haar monumenten wordt behouden.

  Duurzaamheid
  De gemeente investeert in duurzaamheid. Deze investeringen verdienen zichzelf terug. Voorbeelden zijn meer energiezuinige gemeentelijke gebouwen met zonne-energie, energiezuinige verlichting en voertuigen die op waterstof rijden.

  Fietsen
  De PvdA Capelle stimuleert het gebruik van de fiets. Op rotondes krijgen fietsers voorrang. De fietsroutes worden verbeterd. Zo mogelijk komt er een snelle fietsroute naar Rotterdam.

  Meer informatie.  

  Bron:
  PvdA Capelle aan den IJssel

   

   

   

  « ga terug