• Provincie Overijssel wil groen en klimaatproof worden29.08.2018

  Aanhoudende droogte, langdurige hittegolven, plotselinge stortbuien. Deze zomer heeft ons met de neus op de feiten gedrukt: de invloed van het veranderende klimaat is groot. De provincie Overijssel gaat daarom aan de slag om dorpen en steden groener en meer klimaatbestendig te maken.

  Op het Symposium Groene en klimaatadaptieve steden en dorpen (vrijdag 28 september in Deventer) kunnen deelnemers in gesprek met experts uit de wereld van stedenbouwkunde, groen en water. Het doel: concrete, uitvoerbare ideeën uitwisselen om stad en dorp veerkrachtiger en groener te maken. Ook inspiratie opdoen of goede ideeën inbrengen? U bent van harte uitgenodigd.

  Veerkrachtig Overijssel
  Steden en dorpen krijgen steeds meer te maken met wateroverlast en hittestress. Aan de ene kant wordt de bebouwde kom steeds verder verdicht, aan de andere kant willen we meer groen en een betere biodiversiteit. Onverenigbare grootheden? Op het symposium krijgen de deelnemers heel concrete ideeën aangedragen waarmee het wél kan. De dag is niet alleen voor bestuurders en ambtenaren: groene en blauwe experts, stedenbouwkundigen en raadsleden, iedereen kan die dag kennis halen én delen.

  Leren, Inspireren. Doen!
  Op het symposium geven ervaringsdeskundigen uitleg hoe zij het veerkrachtig maken van steden en dorpen aanpakken. Inspirerende verhalen over concrete projecten, van heel kleine (Operatie Steenbreek) tot zeer ingrijpende. De deelnemers kunnen informatie ophalen in speeddates of inspiratie opdoen bij de stands. Doel van de dag: kennis over groen en klimaat delen, het netwerk vergroten en vooral heel concrete oplossingen meenemen om direct mee aan de slag te gaan.

  Ook geïnspireerd raken en meedenken over dé uitdaging van deze tijd? Bekijk alle details van het symposium en meld u direct aan. Op de website van de provincie vindt u alle relevante informatie over het symposium. Aanmelden kan tot 19 september via het aanmeldformulier. 

  Foto:
  Provincie Overijssel

  « ga terug