• Provincie Noord-Brabant verlengt campagne Natuurverdubbelaar22.06.2018

  De provincie Noord-Brabant verlengt de subsidiecampagne voor crowdfunding-initiatieven die bijdragen aan de verbetering van natuur en biodiversiteit. Hiervoor komt een extra budget beschikbaar van € 75.000.

  De provincie verdubbelt het bedrag dat bij elkaar is gebracht door het publiek, tot een maximum van € 5.000 per project. Initiatiefnemers kunnen bij het opzetten van hun project ook een beroep doen op begeleiding van voorjebuurt.nl/brabant.

  Veel animo
  Begin dit jaar stelde de provincie een eerste subsidieronde open voor in totaal € 50.000. Hiervoor was veel animo. De knuppelbrug in de wijst, het herstel van de kloostertuin in Sint Agatha, het Bijenlandschap in Baarle Nassau en een natuurlijke speeltuin in Waalre zijn enkele voorbeelden van projecten die zijn gerealiseerd dankzij een succesvolle crowdfunding actie.

  Betrokkenheid
  De provincie wil met de verdubbel-subsidie projecten ondersteunen die groen en biodiversiteit bevorderen. Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie is dat het project moet bijdragen aan de actieve betrokkenheid van bewoners bij het groen in hun omgeving.

  Workshop
  Op 21 september (13.00-16.30 uur) geeft ‘Voor je Buurt’ weer een workshop ‘Crowdfunding voor natuurinitiatieven’. Deze workshop is in Tilburg. Aanmelden kan via het e-formulier of via voornatuur@voorjebuurt.nl

  Bron:
  Provincie Noord-Brabant

  « ga terug