• Progressief Westland start actieweek GROEN25.02.2014

  Een groene leefomgeving; duurzame glastuinbouw en natuur om van te genieten zijn de thema’s in de actie week GROEN die Progressief Westland van 25 februari tot en met 1 maart organiseert.

  Meer groen tussen het glas is één van de speerpunten van Progressief Westland. “Een groene leefomgeving in het Westland is ongelooflijk belangrijk, maar daar moeten we wél iets voor doen,” vindt Ulbe Spaans, fractievoorzitter en nummer 2 op de lijst van van Progressief Westland.

  Bomen planten
  “Hoe? Dat laat Progressief Westland komende week zelf zien,” aldus Spaans. Om Westland groener te maken wil Progressief Westland voor iedere gekapte boom er twee terug planten. Om dit plan kracht bij te zetten gaan onze kandidaten en fractieleden op dinsdag 25 februari bomen planten in de Oranjewijk in Wateringen.

  Glastuinbouw
  “Duurzame glastuinbouw is de toekomst. We zijn het aan onze kinderen verplicht.” gaat Spaans verder. “We moeten bewust met schaarse bronnen als energie en water omgaan. Daarover laten wij ons informeren tijdens een werkbezoek aan de duurzame tomatenteler Prominent.” Bij deze innovatieve teler wordt in een semi-gesloten kassysteem het gebruik van water, meststoffen en fossiele brandstoffen teruggedrongen.

  Wandeling
  Aan het einde van de actieweek organiseert Progressief Westland een wandeling in (duin)natuurgebied De Banken, onder leiding van een deskundige gids.

  Progressief Westland wil de komende vier jaar:
  -
  Buurtbewoners die gezamenlijk hun buurt of straat willen vergroenen, ondersteuning bieden
  - Dat de gemeente het onkruid op verhardingen en groen op de meest milieuvriendelijke manier bestrijdt en inwoners en bedrijven stimuleert hetzelfde te doen
  - Voor elke boom die er gekapt wordt, er twee terugplanten
  - De beschermde-bomenlijst uitbreiden
  - Het strand en de duinen beschermen als onderdeel van de ecologische hoofdstructuur
  - In het buitengebied kiezen voor een groene omgeving tussen het glas, waar flora en fauna de ruimte krijgen. Knelpunten in ecologische verbindingen moeten effectief worden opgelost
  - Ook dieren hebben recht op een plek in Westland. Dierenmishandeling wordt hard aangepakt
  - De Westlandse waterkwaliteit verbeteren
  - Meer en goed onderhouden kinder- en buitenspeelplaatsen
  - Braakliggende terreinen inzetten voor tijdelijk groen of natuurspeeltuinen
  - Subsidie voor milieu-educatie voor kinderen

  Bron:
  Progressief Westland

  « ga terug