• Proef: ondernemers bedrijventerrein Roermond onderhouden openbare ruimte29.04.2015

  De gemeente Roermond draagt, bij wijze van proef, het onderhoud van de openbare ruimte van het bedrijventerrein Merum over aan de Stichting BIZ Merum. De ondernemers willen de kwaliteit van het onderhoud verhogen en de gemeente wil ze daar graag zelf toe in staat stellen.

  BIZ Merum wordt verantwoordelijk voor het onderhoud van groen en verhardingen in het afgesproken gebied. Iedere ondernemer zal zelf zorgdragen voor het daadwerkelijke onderhoud in de directe omgeving van zijn bedrijf. Het vegen van de verhardingen wordt centraal geregeld. Dit is een uniek pilotproject waarbij ondernemers zelf keuzevrijheid hebben hoe ze het onderhoud van hun bedrijventerrein willen vormgeven.

  Social return
  Ongeveer 30% van het onderhoud wordt uitgevoerd via het inzetten van voornamelijk schoolverlaters zonder of met weinig werkervaring. BIZ Merum gaat dit in samenwerking met Vos Company realiseren. VOS Company is een opleidings- en uitzendorganisatie gespecialiseerd in de onderhoudsbranche.

  Hoger niveau
  ‘Een prima initiatief waarbij de ondernemers hun wens om een hoger niveau van onderhoud zelf gaan oppakken en wij het budget dat we daarvoor hebben gereserveerd aan hen ter beschikking stellen. Ik vind het ook heel positief dat er gewerkt wordt vanuit de social return-gedachte en daardoor schoolverlaters een kans krijgen’, zegt wethouder Raja Fick-Moussaoui.

  Bron:
  Gemeente Roermond

  « ga terug