• Platform Arnhem Klimaatbestendig op INNOVATE30.09.2016

  Het nieuwe platform Arnhem Klimaatbestendig laat zaterdag 1 oktober aan Arnhemmers zien hoe zij kunnen bijdragen aan het klimaatbestendiger maken van de stad. Tijdens het festival INNOVATE Arnhem maken de bezoekers kennis met slimme oplossingen die hittestress en wateroverlast in de stad verminderen.  

  Ons klimaat verandert en dat merken we. Zomers worden warmer en droger en tegelijkertijd krijgen we vaker te maken met meer en  hevigere regenval. Ook in Arnhem. Warmte blijft langer hangen en riolen kunnen niet altijd het vele regenwater verwerken. Dat kan tot overlast en schade leiden. 

  Oplossingen
  Er zijn veel innovatieve oplossingen om de stad klimaatbestendiger te maken. Bijvoorbeeld het vergroenen van tuinen en het opvangen van regenwater in een regenton om te gebruiken voor de tuin of wc. Bovendien maken deze oplossingen je omgeving mooier en beter. Benieuwd naar hoe je kunt bijdragen aan een beter klimaat in de stad? Kom dan zaterdag naar INNOVATE Arnhem bij Rozet en kom alles te weten over een klimaatbestendiger Arnhem. 

  INNOVATE laat zien waarom Arnhem de hoofdstad is van innovatie. Tijdens dit jaarlijkse festival worden innovaties uit het verleden en heden gevierd en wordt vooruit gekeken naar innovaties van de toekomst.

  « ga terug