• Plantactie in Hilvarenbeek leidt tot meer biodiversiteit02.07.2013

  Afgelopen vrijdag werd Hilvarenbeek door de jury van Entente Florale beoordeeld. De jury kreeg na onder meer een fiets- en een huifkartocht een goed beeld van deze Brabantse gemeente en was na afloop zeer te spreken over de groene kwaliteiten.

  Juryleden worden onderweg geínformeerd door de gemeente HilvarenbeekEen van de activiteiten die de gemeente ook dit jaar organiseerde was de plantenactie ‘Natuur in de voortuin’. Deze actie vond eerder dit voorjaar plaats en was een groot succes. In totaal kwamen er 320 inwoners en gingen er zo’n tweeduizend planten van de hand. Het doel van deze actie is meer groen en dus meer variatie aan planten en dieren in alle voortuinen van deze Brabantse gemeente.

  Biodiversiteitsteam
  Het initiatief van deze actie komt van het zogenoemde B-team (B-team staat voor Biodiversiteitsteam). Het B-team is een groep enthousiaste vrijwilligers die zich inzetten voor het verbeteren van het leefmilieu van planten en dieren en daarmee ook voor de inwoners van Hilvarenbeek. Het B-team streeft naar een verhoging van de biodiversiteit. Naast deze plantenactie houdt het B-team zich onder meer bezig met projecten als het herinrichten van zandpaden, het inventariseren van de bomen in het buitengebied en de restauratie van een oude hoogstamfruitboomgaard .

  Overige deelnemers
  Hilvarenbeek neemt het in de nationale groencompetitie op tegen de genomineerde plaatsen: Dalfsen (Overijssel), Heukelum (Gelderland), Elsloo (Limburg) en Zuidlaren (Drenthe).

  Nationale Groendag
  Op de Nationale Groendag, die op 25 september in Apeldoorn plaatsvindt, wordt bekendgemaakt welke van deze plaatsen het groenste dorp van Nederland 2013 wordt.

  Meer informatie:

  « ga terug