• Partij voor de Dieren: geen festivals ten koste van Haagse parken11.02.2016

  Partij voor de Dieren Den Haag heeft het college begin deze week vragen gesteld over festivals in Haagse parken en natuurgebieden. Vorige week signaleerden  omwonenden van het Huygenspark schade aan de bodem en de bomen in het park, veroorzaakt door het jaarlijks georganiseerde Carnivale winterfestival. 

  De Partij voor de Dieren maakt zich zorgen over de druk van festivals op Haagse parken en natuurgebieden en  vraagt het college  onder andere hoeveel festivals in Den Haag er vorig jaar zijn georganiseerd in parken en natuurgebieden en hoeveel schade dit heeft veroorzaakt. Ook wil de partij festivals die grote druk leggen op de leefomgeving niet langer in parken worden georganiseerd maar uitwijken naar meer geschikte plekken.

  Nadelen
  Aan festivals in parken kleven nadelen.  Zij kunnen schadelijk zijn voor de aanwezige flora en fauna.  Ook het gebruik van onder meer plastic wegwerpbekers en aggregaten voor stroom zorgt ervoor dat festivals een behoorlijke inbreuk maken op de omgeving en op het milieu.  Zo is het aantal bezoekers van het winterfestival in het Huygenspark sinds 2009 verdubbeld van 8.500 naar 17.000.

  Uitwijken
  Raadslid Christine Teunissen (PvdD): ‘We zijn geschokt door de staat waarin het Huygenspark verkeert en willen weten hoe de gemeente dit in het vervolg gaat voorkomen. Er zijn genoeg plekken in de stad die speciaal aangewezen zijn voor festivals, denk aan het Spuiplein, het Prins Hendrikplein  en het Malieveld. Grote festivals kunnen beter daar naar uitwijken.’.

  Bron:
  PvdD Den Haag

  « ga terug