• Park De Bleijke in Hengelo met NL Greenlabel bekroond10.07.2013

  Het park De Bleijke in Hengelo kreeg onlangs tijdens de feestelijke opening het eerste duurzaamheidspaspoort A van NL Greenlabel. Het vernieuwde park behaalde een A-score in de categorie Duurzame buitenruimte.

  Wethouder Paul Seesing overhandigde het duurzaamheidspaspoort aan gedeputeerde Annemieke Traag van de provincie Gelderland.

  Integrale duurzaamheidslabel
  NL Greenlabel is het eerste integrale duurzaamheidslabel voor de buitenruimte in Nederland. Het label wordt afgegeven op basis van een expert-beoordeling door Royal HaskoningDHV. De indicatoren waarop Het Cool Nature concept van De Bleijke is getoetst zijn ontwerp, grondbalans, materiaalgebruik, uitvoering, onderhoud, energie, milieu en biodiversiteitsbevordering. Het toegekende label is drie jaar geldig, met een jaarlijkse herbeoordeling. Het label is ontwikkeld door Lodewijk Hoekstra  en Nico Wissing. Het verminderen van de footprint en het creëren van levende duurzame buitenruimtes zijn voor hen belangrijke pijlers. NL Greenlabel maakt duurzaamheid integraal meetbaar, op productniveau, maar ook voor buitenruimtes zoals parken en wijken.

  Cool Nature
  Het Cool Nature park De Bleijke is een uniek park geworden met prachtige natuur, afwisselende waterpartijen en spannende Cool Nature speelplekken voor kinderen. Maar ook met respect voor belangrijke cultuurhistorische waarden, zoals het Bleekhuisje. In het park zijn duurzame materialen toegepast en mooi opgenomen in de bestaande omgeving. Bomen die toch nog gekapt moesten worden zijn hergebruikt als parkmeubilair. De biodiversiteit in het park heeft veel aandacht gekregen. Er is gezorgd voor gevarieerde omstandigheden voor vlinders, insecten en vogels. Het ontwerp van het park past helemaal bij de wensen van gebruikers, mede dankzij de enorme inzet van inwoners, schoolkinderen en verenigingen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan het ontwerp. Daardoor biedt het park een fijne natuurlijke plek om te vertoeven.

  « ga terug