• Oplevering groene geveltuin in Arnhemse Spijkerstraat10.03.2016

    In het Arnhemse Spijkerkwartier wordt vandaag in aanwezigheid van wethouder Ine van Burgsteden een groene geveltuin onthuld. Het betreft een gevel van een appartementengebouw op de kruising Spijkerstraat - Boekhorstenstraat.

    De groene gevel is een initiatief van woningcorporatie Volkshuisvesting samen met de vereniging van eigenaren van het complex.  De gemeente Arnhem heeft dit infinitief financieel ondersteund met een bijdrage van 5.000 euro uit de subsidieregeling Verminderen Hitteplekken.

    Mes snijdt aan twee kanten
    Wethouder Ine van Burgsteden: ‘Bij het toevoegen van groen in een relatief versteende wijk snijdt het mes aan twee kanten. Het draagt bij aan een prettige woon- en leefomgeving en daarnaast zorgt het voor verkoeling in de zomer. In combinatie met het feit dat de bewoners van het appartementencomplex het onderhoud verzorgen, maakt dit project tot een voorbeeld waar we als Arnhem bijzonder trots op mogen zijn.’

    Het ontwerp van de geveltuin is van het Arnhemse architectenbureau NEXIT.

    Bron:
    Gemeente Arnhem

    Foto:
    Architectenbureau NEXIT

    « ga terug