• Opknapbeurt voor stedelijk groen in Tilburg15.05.2017

  In een aantal gebieden in Tilburg wordt het groen aangepakt. Slechte bomen worden vervangen en grasvelden verbeterd. De gemeente trekt daar in de periode 2016-2018 2,8 miljoen euro voor uit.

  Er komt onder meer nieuw groen in het Wilhelminapark, het Stokhasseltpark, het Kromhoutpark en aan het Korvelplein. Ook de gemeentelijke begraafplaatsen aan de Gilzerbaan en de Hoflaan en een deel van Udenhout komen aan bod.

  Plantvakken
  Waar nodig worden slechte bomen vervangen, plantvakken hersteld en grasvelden verbeterd. Er komt ook een grotere variatie aan planten en bomen. Dit vergroot de biodiversiteit en zorgt in de toekomst voor een goed leefklimaat voor mensen, dieren en planten. Niet al het groen in het stedelijk gebied krijgt een opknapbeurt. De gemeente kiest voor een investering in parken met een cultuurhistorisch karakter, zoals het Wilhelminapark en het Leijpark. Ook de Frankische driehoeken zijn om die reden geselecteerd voor een opknapbeurt. Deze gebieden geven karakter aan de stad en zijn typerend voor Tilburg.

  Als eerste is het Stokhasseltpark aan de beurt. Hier komt in het najaar een nieuwe vijver. Tegelijk met de aanleg daarvan wordt aan het groen gewerkt. De rest van de aanpassingen volgen ook in het najaar. In mei zijn er drie inloopbijeenkomsten om de ontwerpen voor de verschillende gebieden te presenteren.

  Bron:
  Gemeente Tilburg

  « ga terug