• Opening natuurlijke speelplek Blixembosch Buiten10.06.2014

  Eind vorige week werd de natuurlijke speelplek in de nieuwe buurt Blixembosch Buiten in Eindhoven geopend.

  Zo’n 25 kinderen van het nabijgelegen kinderdagverblijf De Bloemenkinderen en enkele jongste (toekomstige) bewoners waren aanwezig om samen met wethouder Mary-Ann Schreurs de speelplek te openen.

  Vrij spelen en ontdekken
  De speelplek ligt onder aan de bestaande, groene wal, tussen de nieuwe straten Vuursteen en Vuurpot. Het aanwezige natuurlijke bosje nodigde al uit tot spelen, maar is nu uitgebreid tot een nog avontuurlijkere speelplek. Kinderen kunnen er vrij spelen en ontdekken. De verschillende speelelementen nodigen daartoe uit, zoals liggende klimbomen, een staand stammenpad, een klauterhelling, kruiptunnels, een hutje en een bruggetje over de sloot. Alle speelelementen zijn conform het Warenwetbesluit Attractie- en Speeltoestellen gekeurd en gecertificeerd.

  Derde natuurlijke speelplek
  De speelplek is ontworpen en gerealiseerd door Isa van Duuren en getoetst en gefinancierd door de gemeente Eindhoven. Het is de derde natuurlijke speelplek in Eindhoven, na de speelplekken in park Meerland (Meerhoven) en Cornelis de Vospad (Doornakkers). Wethouder Schreurs benadrukt het belang van natuurlijk spelen: “Buitenspelen in de natuur is hartstikke leuk en bovendien goed voor kinderen. Hier kunnen ze vies worden en zelf iets bouwen met losse takken en bladeren. Ze kunnen zich laten inspireren door de plek én met hun eigen rijke fantasie samen spelletjes verzinnen.”

  Project
  Blixembosch Buiten is een project van de gemeente Eindhoven (uitgifte van kavels voor zelfbouw  en inrichting openbare ruimte) en  Bouwfonds Ontwikkeling en Hurks vastgoedontwikkeling (projectmatige woningen). Onlangs zijn de eerste woningen opgeleverd. Uiteindelijk worden zo’n 400 woningen gebouwd.

  Meer info over Blixembosch Buiten

  Bron:
  Gemeente Eindhoven

   

  « ga terug