• Nijmegen pakt uit als hoofdstad van Fête de la Nature19.05.2017

  Nijmegen is op 20 en 21 mei één groot natuurfeest. Ruim twintig parken en verschillende natuurorganisaties bieden de stad dit weekend een leuk, groen programma aan met wandelingen, rondleidingen, hardlopen in de natuur, open dagen van moestuinen en een vlindertuin, speurtochten, ontbijten, picknicken, fotograferen, rommelmarkten en speeddaten.

  Op zaterdag zijn er open dagen in diverse moestuinen en de spoorkuilen, er is theater in het centrum. Iedereen kan de natuurtoren Lentmark beklimmen en kijken naar een zaadjesvlieger onder de Waalbrug met een vrolijke cabaret act. De film ‘De Levende Rivier’ van Ruben Smit is te zien in schooltuin De Wielewaal in de Ooij.

  Zondag
  Op zondag pakken de grotere parken uit met leuke activiteitenprogramma’s in het Florapark, Westerpark, Goffertpark. Het zonnetreintje rijdt dan rondjes tussen deze parken. Er zijn ook leuke activiteiten op Landgoed Grootstal en onder de Waalbrug door de Ooij.

  Over Fête de la Nature
  Fête de la Nature is het grootste grassroots natuurfestival van Nederland. Iedereen kan aan dit festival meedoen met een eigen evenement. Dit betekent dat het ieder jaar weer een verrassing is wat voor evenementen en natuurfeestjes er georganiseerd worden tijdens dit weekend. Voor de vierde editie van Fête de la Nature is Nijmegen uitgeroepen tot hoofdstad. Daar heeft de stad breed gehoor aan gegeven.

  Volledige programma van Fête de la Nature in Nijmegen 

  Bron:
  Gemeente  Nijmegen

  « ga terug