• Nieuwe schooltuin in Amsterdam Zuid16.05.2014

  Deze week hebben leerlingen van de St. Jozefschool, de St. Paulusschool en de Merkelbachschool de ‘Aemstel Schooltuin' in Amsterdam Zuid  in gebruik genomen.

  De leerlingen kregen als eersten schooltuinlessen in de gloednieuwe 'Aemstel Schooltuin'. Medewerkers van stadsdeel Zuid, die werkzaam zijn in de tuin, verwelkomden de kinderen, waarna ze zaden voor radijsjes konden halen bij hun leerkracht. Het doel van deze tuin is - naast het volgen van een educatief natuur- en milieuprogramma - dat de leerlingen ‘groene inspiratie' vinden op deze plek.

  Historische plek
  De 'Aemstel Schooltuin' vervangt de schooltuin aan de De Boelelaan. Vanwege de uitbreiding van de Zuidas heeft de schooltuin een nieuwe plek én een nieuwe naam gekregen. De nieuwe schooltuin ligt op een historische locatie langs de Amstel: vlakbij de Riekermolen en 't Kleine Loopveld.

  13 scholen, 340 leerlingen
  In het eerste seizoen gaan 340 leerlingen van 13 scholen meedoen aan het educatieve natuur- en milieuprogramma. Tijdens de lessen verbouwen en verwerken de kinderen groenten en kruiden van het zaaien tot het oogsten. Zij leren over planten en dieren, en zien zij hoe natuur en voedsel met elkaar samenhangen.

  Bron:
  Gemeente Amsterdam Stadsdeel Zuid
   

  « ga terug