• Nieuwe coalitie Arnhem blijft investeren in groen01.05.2014

  Gisteren is het Arnhemse coalitieakkoord 2014-2018 van D66, SP, GroenLinks en CDA gepresenteerd. Een van de punten die in dit akkoord staat omschreven, is dat deze Gelderse stad groen blijft en daar ook de komende jaren geld voor vrijmaakt.

  De partijen hebben het akkoord de titel 'Met de stad!' gegeven. In het coalitieakkoord wordt bij het item ‘Oog voor de toekomst’ aandacht besteed aan de groene stad. De plannen die Arnhemse coalitie daarover heeft, staan als volgt omschreven:

  Groen is grote kwaliteit van de stad
  “Arnhem was in 2009 de groenste stad van Europa in de competitie van Entente Florale Europe. Steeds meer Arnhemmers en toeristen ontdekken dat je hier heerlijk in de natuur kunt wandelen, fietsen en sporten. Groen is een grote kwaliteit van de stad. Het ziet er goed uit, zorgt voor lucht in de stad, geeft dieren de ruimte en verkoelt. We willen daarom dat Arnhem groen blijft. Bewoners kunnen daar veel aan doen, bijvoorbeeld door gemeentelijke terreinen groen in te vullen, zodat het niet langer braak ligt. Wie rond een boom bloembollen plant of bij z’n huis een geveltuintje wil maken, is welkom.”

  Verkoelend groen
  “Het klimaat verandert en een van de gevolgen is dat de temperatuur vooral waar veel steen ligt hoog kan oplopen. Groen heeft een verkoelend effect. En daarom maken we geld vrij voor het planten van bomen, het maken van geveltuinen en de aanleg van ander groen. Die plekken worden bovendien fraaier en dat is extra winst. We gaan de gebiedsvisie voor het uiterwaardengebied Stadsblokken/Meinerswijk uitvoeren. Het wordt een gebied waar de natuur zich kan ontwikkelen en waar ruimte is voor recreatie. Ook cultuur krijgt in het gebied een plek. We willen dat het een Nationaal Park wordt. Dat vergt een lange voorbereiding, die we nu gaan starten."

  Download het Arnhemse coalitieakkoord 2014 -2018 ‘Met de Stad!’

  College
  Het nieuwe college zal bestaan uit zes wethouders:
  D66: Martijn Leisink en Hans Giesing
  SP: Gerrie Elfrink en Alex Mink
  GroenLinks: Henk Kok
  CDA: Ine van Burgsteden

  Bron:
  Gemeente Arnhem

   

  « ga terug