• Natuurspeelplek voor vluchtelingenkinderen Heumensoord03.12.2015

  Medewerkers en vrijwilligers van Springzaad, Wilde Weelde, groenvoorziener BTL, Natuurmonumenten en aannemer André Weijers hebben recent een natuurspeelplaats en ontmoetingsplek aangelegd voor vluchtelingen van het AZC Heumensoord, bij Nijmegen. Op dit moment wonen daar al enkele duizenden bewoners, waaronder een paar honderd kinderen.

  De verwachting is dat dit aantal de komende tijd zal toenemen. Deze plek is om kind te kunnen zijn, plezier te maken en de problemen van alledag even te vergeten.

  Avontuurlijken en natuurlijke speelruimten
  Het hout waarmee wordt gewerkt komt uit eigen bos. Medewerkers van Natuurmonumenten zamelden geld in voor de speelplaats en de bouwmaterialen. Stichting Springzaad ontwierp de speelplaats en BTL plaatst de toestellen. Ruim dertig leden van Stichting Springzaad en Wilde Weelde hebben hun  vakmanschap ingezet op het gebied van avontuurlijke en natuurlijke speelruimten om de speelplek af te maken.

  Klim- en klauterparcours
  Er komen objecten als een klim- en klauterparcours, een metallofoon (muziekinstrument van stalen toetsen op grote boomstammen), een fiets-crossbaantje, een huttenbouwplek en zitplekken. Hier kunnen bewoners van Heumensoord elkaar én buurtbewoners ontmoeten.

  Natuurspeelplekken
  ‘Ook wij wilden iets positiefs doen voor de vluchtelingen die hier een tijd te gast zullen zijn en zetten daarom onze expertise met betrekking tot het aanleggen van natuurspeelplekken graag in’, aldus Sigrun Lobst en Petra Wevers, die vanuit Stichting Springzaad het project coördineren.

   

   

  « ga terug