• Natuurlijke speelplek zonder drempels in Bredase Sonsbeeckpark31.10.2016

  In het Bredase Van Sonsbeeckpark wil de stichting Devi een natuurlijke speelplek creëren, waar kinderen met en zonder beperking samen kunnen spelen.

  Juist op het gebied van vrije tijdsbesteding is er voor kinderen met een geestelijke en/of lichamelijke beperking vaak geen veilige of toegankelijke plek.

  Samen spelen is samen leven
  De afgelopen maanden is druk gewerkt in samenwerking met de gemeente Breda, De Speeltuinbende (NSGK), KrachtigBuiten en IAMSonsbeeck om een natuurlijke speelplek te ontwikkelen. In het ontwerp staan onder andere snoezelplekjes, heuvel met glijbaan, kleine belevingsroute, moestuinen, geurbomen en een zandwatertafel. De gemeente neemt het ervaringspad met praatpalen rond de bestaande klimtoren, vogelnestschommel, klim- en klauterroute en rolstoelwip voor haar rekening.

  Crowdfundingactie
  Voor dit mooie plan is geld nodig van particulieren en bedrijven. De stichting wil ruim 22.000 euro ophalen om deze unieke speelplek in Breda te realiseren. De berekening is terug te vinden in het plan van de stichting. Wanneer het geld niet in een keer bijeen gebracht wordt, wordt het plan in delen uitgevoerd. 

  Meer informatie? Bekijk hier de digitale presentatie 

  Bron:
  Breda Nieuws

  « ga terug