• Nationale Databank Flora en Fauna ontwikkeld een exoten app02.07.2018

  In opdracht van Wetterskip Fryslân heeft de Nationale Databank Flora en Fauna (NDFF) een exoten app ontwikkeld, snApp de exoot.

  Deze app stelt waarnemers in staat om meldingen te doen van exotische planten en dieren, ook wel plaagsoorten genoemd. Deze plaagsoorten kunnen veel schade aanrichten in de leefomgeving. Met het doorgeven van waarnemingen, wordt het verspreidingsgebied steeds beter in beeld gebracht. Op basis van dit beeld kunnen de plaagsoorten gericht aangepakt worden. De NDFF verzamelt en valideert de waarnemingen.

  Downloaden
  snApp de exoot is vanaf vandaag te downloaden in de App Store (Apple) en in de Play Store (Android).

  Inloggen en registreren
  Ben je al in het bezit van een account voor het NDFF-invoerportaal of Telmee, dan dien je voor het gebruik van snApp de exoot eerst eenmalig in te loggen op het exotenportaal; snappdeexoot.nl. Hierna kun je direct met je NDFF account inloggen op snApp de exoot. (Let op, vergeet je met een NDFF account eenmalig in te loggen op het exotenportaal, dan ontvang je tijdens het inloggen op snApp de exoot een foutmelding). Nieuwe gebruikers zonder NDFF account, die zich registreren op snApp de exoot, hoeven niet eerst in te loggen op het exotenportaal.

  Waarnemingen
  Opgeslagen waarnemingen die met snApp de exoot zijn ingevoerd, zijn terug te vinden in het exotenportaal.

  Bron:
  NDFF

  « ga terug