• Moerdijk doet mee aan project 'Boom in je buurt'20.11.2015

  Gemeente Moerdijk heeft zich recent aangemeld voor het project “Boom in je buurt!”, een landelijke actie waarbij bewoners zelf locaties kunnen aandragen voor het planten van nieuwe bomen.

  Tijdens de Boomfeestdag 2016 zullen scholen in de buurt de bomen ook daadwerkelijk planten op de geschikt gevonden locaties.

  Positief effect
  Meer groen in de wijk staat niet alleen mooi, het heeft ook een positief effect op de omgeving:  Bomen brengen verkoeling, leggen fijnstof vast en mensen voelen zich er zelfs gezonder door. Daarnaast zorgen bomen voor rust in het stadslandschap en helpt meer groen bij de waterafvoer. Reden genoeg dus om op zoek te gaan naar locaties die wel een boom kunnen gebruiken.

  Natuurlijk Kapitaal
  Met de Atlas Natuurlijk Kapitaal (ANK) vergelijkt u zelf welke voordelen bomen in uw wijk kunnen opleveren. De ANK is een verzameling kaarten van alle waarden die de natuur in Nederland biedt – ons natuurlijk kapitaal dus. Op deze site is informatie te vinden over fijnstof, waterberging, verkoeling en bestuiving.

  Locatie
  Heeft u een goede locatie voor een boom in gedachten? Prik hem dan op de speciale projectkaart via nudge.nl/bomen. Hier vindt u ook meer informatie over “Boom in je buurt!” en de criteria waar een boomlocatie aan moet voldoen.

  Bron:
  Gemeente Moerdijk

  « ga terug