• Mobiele moestuinen voor Westplein in Utrecht01.11.2013

  Buurtbewoners uit Lombok West (Utrecht) vinden dat het Westplein wel wat kleur kan gebruiken en daarom zullen er tijdelijk mobiele tuinen mogelijk worden gemaakt. Dit is één van de voorstellen die onder de noemer van 'Lombokplein in de steigers' vallen.

  De mobiele tuinen zijn  verplaatsbare, zelfgemaakte houten plantenbakken die door de buurtbewoners worden beheert. De bakken worden deze winter gemaakt en in het voorjaar van 2014 geplaatst. Afgelopen zondag ging het project van start met een kick-off waarbij
  geïnteresseerden werden uitgenodigd en duizenden bloembollen werden geplant.

  Nieuw plein
  In mei 2012 is door het college van B&W een ontwikkelvisie voor het Lombokplein en omgeving vastgesteld. Deze ontwikkelvisie is in coproductie gemaakt met het buurtnetwerk Ontwikkelgroep Lombok Centraal. Op dit moment is nog niet duidelijk hoe de infrastructuur er daadwerkelijk uit gaat zien en wanneer deze wordt uitgevoerd. Wel is duidelijk dat er een nieuw centraal plein in de wijk gaat komen met veel ruimte.

  Tijdelijke invulling
  Om alvast een voorschot te nemen op de toekomst hebben de bewoners van Lombok gekozen voor een tijdelijke invulling om het gebied in de tussentijd al te laten bloeien. Op het enorme verkeersplein is veel ongebruikt snippergroen. Een deel van de ruimte wordt binnenkort tijdelijk gebruikt voor een fietsenstalling. Daarnaast opent Stichting Maanzaad in het voorjaar haar informatieve buurtpaviljoen Pas op de Plaats (P.O.P). Het paviljoen wordt straks omringd door plantenbakken met vrolijke bloemen, groente en fruit. De bakken worden gemaakt, ingericht en beheert door de inwoners van Lombok. Dankzij subsidie van de gemeente voor de materialen krijgt Lombok er dus een nieuw groen initiatief bij: mobiele tuinen Halte Westplein, een verwijzing naar de verdwenen tramhalte op de middenberm.

  Meer info »

  Bron:
  Knooppunt Bouwen met groen

  « ga terug