• Minisymposium Arnhem Klimaatbestendig23.05.2016

  Op 9 februari jongstleden werd tijdens de CASA-avond Aquaplanning het startsein gegeven voor 'Arnhem Klimaatbestendig’. Hierbij is als doel gesteld dat er in de stad, proactief én zichtbaar, zoveel mogelijk klimaatbestendige maatregelen worden genomen. Resultaat: een groen en gezond, hitte- én waterbestendig Arnhem.

  Om dit te bewerkstelligen organiseert Architectuurcentrum CASA op 2 juni, in samenwerking met het Arnhemse landschapsbureau Le Far West en met support van de gemeente Arnhem, een minisymposium voor iedereen die hieraan wil bijdragen. 

  Waarom klimaatbestendig?
  Toenemende piekbuien en hittegolven hebben nadelige gevolgen voor de gezondheid, waterkwaliteit, leefbaarheid en biodiversiteit in de stad. Het klimaatbestendig maken staat daarom hoog op de Arnhemse agenda. Dit is onder andere mogelijk door regenwater zoveel mogelijk af te koppelen van de riolering en door het vergroenen en 'ontstenen' van het stedelijk gebied. Maar ook bijvoorbeeld door educatie en informatie. Hoe meer ontwerpmiddelen en initiatieven worden gekoppeld, hoe aantrekkelijker, leefbaarder, gezonder, leuker en groener de stad wordt.

  2 juni: minisymposium

  Doel van de middag is het samenbrengen, informeren en inspireren, met een viertal thema’s als uitgangspunt.

  • Levende tuin – hoe kun je een tuin klimaatbestendig maken? Wat zijn de do’s en dont’s? Spreker: Egbert Roozen (VHG)
  • Buurt & Straat – welke maatregelen kun je op buurtniveau / samen met je buurt oppakken? Spreker: Marieke de Keijzer (Stadstuinwinkel Stek Rotterdam, Stichting Tussentuin)
  • Groene Bedrijventerreinen – bedrijventerreinen produceren veel warmte, hoe kan dit in collectief verband worden verminderd? Wat levert het vergroenen van bedrijventerreinen op? Spreker: Kim Kogelman (K2 Ruimtelijk Advies)
  • Beken Boven Water – Arnhem heeft een paar prachtige verstopte beken. Hoe kan het watersysteem bijdragen aan het klimaatbestendig maken van de stad? Wat heeft dat voor consequenties? Spreker: Jeroen van Herk (Linkit Consult)

  Aanmelden en meer informatie

   

  « ga terug