• Met nieuwe bomen hittestress te lijf28.03.2018

  Op de Capelse Boomfeestdag plantte leerlingen van OBS De Wonderwind en De Vijfster samen met wethouder Jean-Paul Meuldijk zeven bomen in de Flatusstraat. Met het aanplanten van de bomen maakt de gemeente Capelle een start met het vergroenen van de wijk Fascinatio. Meer bomen en planten moeten de wijk ontdoen van stedelijke hittestress op warme dagen.

  Wethouder Jean-Paul Meuldijk stak zelf ook de handjes uit de mouwen: “De locaties waar de bomen worden geplant zijn zorgvuldig uitgezocht in samenwerking met bewoners en het Wijk Overleg Platform (WOP) Fascinatio.”

  Stedelijke hittestress
  Steen, beton en asfalt absorberen warmte en geven deze vertraagd af. Hierdoor wordt het op hete dagen in een stedelijke omgeving gemiddeld nog warmer dan in een landelijke omgeving. Bomen hebben een verkoelend effect: de temperatuur onder de bomen is lager door de schaduwvorming en bomen absorberen meer zonlicht, groen in de stad dempt de temperatuur.

  Kwaliteitsimpuls Openbare Ruimte
  De aanplant van extra groen is het eerste project in het kader van de Kwaliteitsimpuls Openbare Ruimte in Capelle. De gemeente trekt de komende jaren in totaal zo’n 4,7 miljoen uit voor het verbeteren van de buitenruimte van de stad. De kinderen van de groepen 6 en 7 van de deelnemende scholen aan de Capelse Boomfeestdag starten de komende weken met een jubileum-lespakket van de Boomfeestdag om meer te leren over het belang van groen en bomen in hun omgeving.

  Bron:
  Gemeente Capelle aan den IJssel

  « ga terug