• Leiden organiseert tuinatelier voor een gratis ontwerp voor een groenere tuin17.05.2017

  Op maandag 22 mei tijdens de Internationale dag van de Biodiversiteit zijn alle inwoners van Leiden welkom in de hal van het stadhuis voor een gratis tuinadvies. Ook zijn er groenexperts aanwezig om te helpen met het ontwerp voor een groenere, onderhoudsvriendelijke tuin. Een groot deel van de stad is in gebruik door bewoners en bedrijven. Met het groener maken van de stad kan dus een grote slag worden geslagen.

  Leiden is de afgelopen jaren steeds meer versteend. Een betegelde tuin is synoniem geworden voor gemak en weinig onderhoud, maar heeft onbedoeld een hoop negatieve effecten voor onze leefomgeving en onze gezondheid. Door minder groen in de stad verslechtert de luchtkwaliteit, wordt het zomers heter in de stad, ontstaat bij hevige regenval vaker wateroverlast in straten en huizen en wordt het voor vogels en kleine dieren steeds moeilijker om te overleven. Daarom wil Leiden deze trend doorbreken door van versteende tuinen weer levende tuinen met planten te maken en het groen terug te brengen in de stad.

  Inloopbijeenkomst voor groene én grijze vingers
  Vorig jaar was de gratis tuinontwerpavond een groot succes. Daarom wordt dit jaar voor de tweede keer een tuinontwerpavond georganiseerd in de hal van het stadhuis. Tussen 17.00 – 19.30 uur krijgen bezoekers - aan de hand van foto’s, eenvoudig plattegrond, afmetingen en ligging van de tuin - een compacte schets om hun tuin met kleine ingrepen groener en daarmee gezonder en diervriendelijker te maken. Ook voor mensen die eigenlijk niet over groene vingers beschikken, zijn er volop praktische tips om zonder al te veel onderhoud toch ook van hun tuin een aangenaam, groen plekje te maken voor henzelf, maar ook voor dieren zoals vogels, egels, bijen en vlinders.

  GOED Groencampagne
  De advies- en ontwerpsessie is één van de acties die de gemeente Leiden organiseert in het kader van de groencampagne die loopt tot en met 21 juni 2017 en deel uit maakt van de GOEDcampagne.

  Zes thema’s
  Vanuit 6 thema’s: Energie, Duurzaam Ondernemen, Biodiversiteit, Afvalstromen, Duurzame Mobiliteit & Klimaat en hittebestendige stad, wordt in Leiden gewerkt aan de verdere verduurzaming van de gemeente. Als stad van Kennis & Innovatie wil de stad voorop lopen op het gebied van duurzame vernieuwing. Onder andere door een bijdrage te leveren aan het terugdringen van belastende factoren zodat de stad haar aantrekkelijkheid vergroot als woon-, werk- en verblijfsgebied.

  Meer informatie over de GOED campagne is te vinden op www.gagoed.nl. Leiden is een van de gemeenten die aangesloten is bij Operatie Steenbreek.

  Bron:
  Gemeente Leiden

  « ga terug