• Leerlingen Zwijndrecht onderhouden buurtgroen09.04.2015

  Leerlingen van praktijkschool de Sprong  leren voortaan praktisch groenbeheer.

  Praktijkleraren Karel Bezemer en Mariëlle Jongenengel van de Sprong zijn daar erg blij mee. Bezemer was op zoek naar groen in de directe omgeving om zijn leerlingen groenonderhoud in de praktijk te laten brengen. Barry Huzen en Arnold van Die van de gemeente Zwijndrecht omarmen het idee van Bezemer gelijk: ‘Wij zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om de Zwijndrechtse samenleving meer bij het groen te betrekken.’.

  Goed voorbeeld
  Wethouder Henk Mirck heeft het beheer van de openbare ruimte in zijn portefeuille. Mirck: ‘Ik ervaar dit als een goed voorbeeld van hoe wij in samenwerking met de maatschappij gezamenlijk voor een openbare ruimte kunnen zorgen die schoon, heel en veilig is.’ Zijn collega Jolanda de Witte ziet als wethouder onderwijs en wijkwethouder Noord hierin een mogelijkheid voor de Sprong om in samenwerking met het Loket (Loket kent een breed scala beroepsgerichte opleidingen) iets terug te geven aan de buurt. ‘Zo bereiden leerlingen met een leerachterstand zich goed voor op toekomstig werk.’

  Proef
  Om het initiatief feestelijk te starten brachten beide wethouders vorige week een bezoek aan het Loket waar de praktijkschool gehuisvest is. Na een korte toelichting togen Jolanda de Witte en Henk Mirck met leerlingen en begeleiding naar het Noordpark. Want ook daar dragen de jongste groenbeheerders van Zwijndrecht hun steentje bij aan het onderhoud. Nu nog als proef. Bij goede ervaringen kan dit na de zomervakantie definitief worden.

  Bron:
  Gemeente Zwijndrecht

   

  « ga terug