• Laarbeek organiseert actie ‘Tegel eruit, plant erin’18.11.2016

  Laarbeek is onlangs uitgeroepen tot het groenste dorp van Nederland in de nationale groencompetitie van Entente Florale. Met de actie ‘tegel eruit, plant erin!', werken gemeente, waterschap Aa en Maas en lokale hoveniersbedrijven samen om Laarbeek nóg groener en klimaatbestendiger te maken.

  Op 19 november van 13.00 uur tot 15.00 uur kunnen inwoners hun tegel (of andere bestrating), op vijf locaties omruilen voor planten

  Najaar is prima planttijd
  Op deze locaties staan Laarbeekse hoveniersbedrijven met een wagen of aanhanger vol planten. Zij geven ook informatie over de bemesting en standplaats van de planten. Het najaar is een prima tijd om planten in de tuin te zetten. De aangeboden heesters zijn winterhard en door deze in de herfst te planten krijgen ze een goede start in het voorjaar. Er geldt een maximum van 3 planten per gezin.

  Samen maken we Laarbeek nóg groener!
  De gemeente Laarbeek organiseert deze actie samen met lokale hoveniersbedrijven en waterschap Aa en Maas. De gemeente neemt de aanschaf van de plantjes voor haar rekening en het waterschap ondersteunt de actie financieel. De hoveniersbedrijven leveren belangeloos hun bijdrage aan de actie, om deze actie tot een succes te maken. Een groene tuin heeft veel voordelen:

  • Waterberging: heftige regenbuien zorgen steeds vaker voor wateroverlast. Meer groen in je woonomgeving zorgt ervoor dat het water sneller de bodem ingaat en wateroverlast wordt voorkomen.
  • Bijen, vlinders, vogels en andere dieren vinden er voedsel en beschutting.
  • Bomen en planten zorgen voor verkoeling in de zomer en voor beschutting tegen wind en regen.
  • Fijnstof wordt door het groen opgevangen, waardoor de lucht schoner blijft.
  • Een groene omgeving heeft een positieve uitwerking op de mens. Het vermindert stress, bevordert herstel na ziekte en kinderen zijn socialer en presteren beter in een groene omgeving.

  Samen anders doen met water en groen
  Waterschap Aa en Maas heeft een subsidieregeling waaruit bijdragen voor water- en groenprojecten kunnen worden aangevraagd. Meer weten? Kijk op aaenmaas.nl/klimaat.

  Bron:
  Gemeente Laarbeek

   

  « ga terug