• Kinderen openen waterspeeltuin in Lauwersoog13.04.2015

  Dertig schoolkinderen hebben Lauwersom ingewijd, de belevenisroute die in Lauwersoog wordt aangelegd. Samen met de medewerkers van de gemeente De Marne hebben ze op 8 april een educatieve waterspeeltuin geopend.

  De speeltuin is zo ontworpen dat kinderen leren hoe watersystemen werken en hoe ze moeten samenwerken om deze systemen in werking te krijgen. Er is een speelvis, een speelboot, een bouwplaats met kliedertafel en een baggertoestel waarmee je kunt graven en zand kunt transporteren. De speeltuin is straks geschikt voor kinderen van alle leeftijden.

  Lauwersom
  Met de bouw van de waterspeeltuin is een start gemaakt in de uitvoering van het project Lauwersom. De komende tijd zal gewerkt worden aan het vervolg van de route. Er wordt een vlonderpad aangelegd en er komen veilige oversteekplaatsen, bankjes en uitzichtpunten langs de route naar de haven.

  Veilig en aantrekkelijk
  Met het project Lauwersom wil de gemeente wandel- en fietspaden op Lauwersoog veilig en aantrekkelijk maken. Jaarlijks komen ongeveer een miljoen mensen naar Lauwersoog, maar zij blijven relatief kort en besteden weinig. Bezoekers geven aan dat ze toeristische sfeer en een duidelijke inrichting van het gebied missen. Bewoners missen de verbinding vanaf het dorp Lauwersoog naar de vissershaven.

  Het project Lauwersom wordt medegefinancierd door de provincie Groningen en het Waddenfonds.

  Bron:
  Gemeente Groningen

   

  « ga terug