• Kinderen in Overijssel denken mee over natuurspeelplaats22.01.2016

  In Deventer, Hellendoorn, Olst-Wijhe en Wierden komt een natuurspeelplaats. Kinderen krijgen een belangrijke rol in de voorbereidingen en de aanleg van deze speelplaatsen.

  De provincie Overijssel realiseert met het project Cool Nature vier natuurspeelplaatsen in de vier gemeenten. De gemeenten ontvangen hiervoor € 244.000 subsidie. Bewoners, en met name kinderen, worden nauw betrokken bij de realisatie van deze speelnatuur. De natuurspeelplaatsen worden zo ingericht dat kinderen uitgedaagd worden tot natuurlijk spelen. Ze komen dicht bij woonwijken en zijn tenminste twee hectare groot.

  Biodiversiteit en waterberging
  De natuurspeelplaatsen zijn erop gericht om kinderen de mogelijkheid te bieden om dicht bij huis in een natuurlijke omgeving te spelen. Daarnaast worden met de speelplaatsen ook de natuurkwaliteit, biodiversiteit en mogelijk ook de waterberging versterkt.

  Kinderen ontwerpen mee
  ‘Wat het project zo uniek maakt is de manier waarop de kinderen betrokken worden bij het aanleg van de natuurspeelplaatsen’, stelt gedeputeerde Hester Maij van de provincie Overijssel. ‘Kinderen ontwerpen mee hoe het terrein er uit gaat zien. Hiermee wil de provincie kinderen meer betrekken bij natuur en landschap en ze bewust maken van het grote belang van een groene omgeving. Spelen in een groene avontuurlijke omgeving draagt ook bij aan de ontwikkeling en de gezondheid van kinderen.’

  Bron:
  Overijssel Duurzaam

  « ga terug