• InnovatieNetwerk verzameld nieuwe verdienmodellen voor natuur en groen15.07.2013

  “Nederlandse natuur moet minder subsidie-afhankelijk worden”, schrijft InnovatieNetwerk op haar website. In diverse concepten werkt deze netwerkorganisatie aan 'subsidie-free' natuur. “Zo hebben we een groot aantal nieuwe verdienmodellen verzameld in de publicaties 'Financiering van bos en natuur in Nederland' en 'Waardevol Groen'.”

  InnovatieNetwerk maakt de kanttekening dat niet elk verdienmodel op elk bedrijf kan worden toegepast; zo kun je als eigenaar geen hout oogsten als je slechts graslanden bezit. En niet alle verdienmodellen kunnen massaal worden aangeboden, omdat er - bij wijze van spreken - niet in elke gemeente plaats voor en behoefte aan tien nieuwe natuurbegraafplaatsen is.

  In het essay 'Verdienmogelijkheden groen in economisch perspectief' maakt het team van 'Slimme Financiering' een inschatting van de verdienmodellen die op bedrijfsniveau kansrijk kunnen zijn en de verdienmodellen die in Nederland grootschalig kunnen worden toegepast. InnovatieNetwerk hoopt daarmee een verdere impuls te geven aan de discussie over (on-)mogelijkheden om natuur in Nederland nog vitaler en robuuster te maken.

  Bron:
  Innovatienetwerk

  « ga terug