• Informatie vakbeurs GrootGroenPlus 2017 in app07.09.2017

  Het programma van vakbeurs GrootGroenPlus, de vakbeurs voor de groenbranche die van 4 tot en met 6 oktober in Zundert wordt gehouden, krijgt steeds meer vorm. De standhouders krijgen hun opbouwinformatie, het centrale plein wordt momenteel ingericht, uiteraard met de daarbij behorende (groot)groenaankleding. Ook over sprekers en bezoekers wordt steeds meer bekend.

  Dit jaar kan er weer gebruik worden gemaakt van de app van GrootGroenPlus. Deze is gratis verkrijgbaar via de App Stores en biedt informatie over verblijf, programma, sprekers en andere belangrijke onderdelen, zoals de gegevens en favorieten van alle exposanten en de noviteiten. In de app is ook een interactieve plattegrond opgenomen. Hiermee is snel te zien wie waar op de beurs te vinden is. De app wordt in de aanloop naar de beurs dagelijks verder aangevuld. Als u de app in eerdere beursjaren al heeft gedownload, dan worden alle updates automatisch uitgevoerd.

  Noviteiten en Road Show
  Natuurlijk zal er in oktober aandacht worden besteed aan noviteiten. Dit keer zijn er 16 planten aangemeld en presenteren we een langdurige noviteit. Middels de reeds in 2016 geïntroduceerde Road Show komen daar nog 25 terugkerende noviteiten bij. Alle beschrijvingen zijn te vinden in de app en op de website. De presentatie van noviteiten én van de favoriete planten van de exposanten dragen bij aan de verspreiding en vergroting van de vakkennis. Een ander element van de vakbeurs dat hier een belangrijke bijdrage aan levert, is de bibliotheek. Hierin vindt u vakliteratuur voor en door boomkwekers. Ook diverse schrijvers zullen de bibliotheek bezoeken om zo hun lezers te ontmoeten.

  Groepsbezoek uit het buitenland
  Een delegatie van de APPM, de Russian Nursery Stock Association, komt met 33 leden de vakbeurs en regio bezoeken. Ze bezoeken GGP, gaan mee op de interne en externe persexcursies en houden op woensdagavond een presentatie over hun organisatie. Daarnaast hebben ze in overleg met GrootGroenPlus, vier dagen vol bedrijfsbezoeken gepland. Tevens hebben zich tot nu toe 33 buitenlandse journalisten aangemeld voor het persprogramma van GrootGroenPlus 2017. Hieronder bevindt zich onder meer een nieuwe aanmelding uit Japan. De groep is wederom gegroeid ten opzicht van voorgaande jaren.

  Favorieten
  Ook dit jaar is het thema 'My Favourite Plant!'. Er werd gekozen voor een verlenging van dit thema, omdat er nog volop kansen voor verdere verdieping zijn. In 2017 zijn er verschillende programma-elementen die hierop in gaan. Zo zijn er op de beursdonderdag en vrijdag diverse sprekers die op het centrale plein korte en krachtige presentaties geven over favoriete planten en boeken. Daarnaast heeft iedere spreker zelfstandige onderwerpen als de Floriade, Naamgeving, Klimaatverandering en Populieren. Reeds ingeplande sprekers zijn Hein van Iersel, Jaap Smit, Wim Huijser, Ron Bleijswijk en Marco Hoffman.

  Toegang vakbezoek
  Digitaal voorregistreren als bezoeker kan via de website, www.grootgroenplus.nl. Sinds augustus is ook een live chat toegevoegd, zodat vragen in realtime gesteld kunnen worden. Wie van plan is de beurs te bezoeken, kan in de meer dan 300 exposantenprofielen vooraf precies zien wie aanwezig zullen zijn en wat zij doen. Voor het eerst is er een koppeling met een voorraadsysteem gelegd. Niet alleen de plantengroepen, maar ook de gehele actuele voorraad is daarmee zichtbaar.

  « ga terug