• IJsselsteinse bos 50.000 bomen rijker18.03.2016

  Het IJsselsteinse bos krijgt er 24 hectare met 50.000 bomen bij. Met deze uitbreiding wordt het bos verdubbeld in omvang. Hiermee wordt het IJsselsteinse bos een gevarieerd en aantrekkelijk bos met recreatiemogelijkheden voor de regio.

  De aanleg van het bos is in november 2015 gestart. De komende weken maakt de aannemer het werk af zodat iedereen dit voorjaar gebruik kan maken van het nieuwe bosgedeelte.

  Boomfeestdag
  Leerlingen van basisschool De Pijler hebben tijdens de nationale Boomfeestdag op 16 maart bomen geplant samen met gedeputeerde Mariette Pennarts. Deze jonge IJsselsteiners zullen samen met het bos opgroeien. Zij hebben dan ook een kleurrijk paneel gemaakt met toekomstwensen voor het bos dat eveneens is onthuld.

  Parkachtige setting
  Het nieuwe gedeelte van het bos krijgt een parkachtige setting met onder meer sierlijke bomenlanen, bosvakken, een uitijkheuvel en een vlonderpad over een afgegraven waterpartij. Er zijn verschillende wandelpaden aangelegd en die zijn verbonden met het oude bos. Bezoekers kunnen gebruik maken van de plukboomgaard waar fruit- en notenbomen zijn geplant. Het nieuwe deel van het bos biedt veel speelruimte en activiteiten voor kinderen.

  Recreatie om de Stad
  Voor de inrichting van het IJsselsteinse bos hebben de provincie Utrecht, gemeente IJsselstein en Staatsbosbeheer de handen ineen geslagen. Het bos komt in eigendom en beheer bij Staatsbosbeheer. De uitbreiding van het bos maakt deel uit van het programma ‘Recreatie om de Stad’. Het is de bedoeling om het Hollandse IJsselgebied te ontwikkelen tot een gevarieerd en toegankelijk recreatiegebied voor inwoners van IJsselstein en de regio.

  Bron:
  Staatsbosbeheer

  « ga terug